Aktivitete

Kryetari Naim Aliu u takua me imamet e komunes se Gjilanit

Kryetari Naim Aliu, pati takim me imamet e komunes se Gjilanit, ku diskutan rreth mbarvajtjes se punes dhe problemeve te ndryshme

Botohet libri “Dëshmi për Kohën”, për kontributin e Bashkësisë Islame të Gjilanit në vitet...

Në vigjilie të dhjetë vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, sot në Komunën e Gjilanit në një audiencë me përfaqësim nga institucione të ndryshme të shtetit, është bërë promovimi i librit “Dëshmi për Kohën”, të autorit Islam Osmani. Ky libër është...

KBI në Gjilan shtron iftar për nxënëset që ndjekin mësimin dhe leximin e Kuranit

Gjilan – Në lokalet e Medresesë “Alaudin”, paralelja në Gjilan, Këshilli i Bashkësisë Islame ka shtruar iftar për nxënëset të cilat vijojnë mësimin e leximit të Kur’anit. Këto nxënëse të...

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjilan filloi përgaditjet për haxhinjët e Gjilanit për këtë...

Sot në ambientet e Medresesë në Gjilan KBI filloi përgaditet fillestare për haxhinjët e Komunës së Gjilanit. Kryetari i KBI në Gjilan Naim ef Aliu uroi të gjithë haxhinjët që këtë vit...

Këshilli i Bashkësisë Islame shtroi iftar për jetimet e Komunes së Gjilanit

Në vazhden e aktiviteteve te muajit të Ramazanit Kbi shtroi iftar për një pjesë të jetimeve të Komunës së Gjilanit të cilët janë të rigjistruar që nga paslufta e deri më tani. Disa prej tyre gëzojnë një përkujdesje mujore...

Kryesia e BIK shtroi iftar në Gjilan për imamët e rajonit të Ferizajt, Gjilanit...

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka shtruar iftar në Gjilan për imamët e rajonit të Ferizajt, Gjilanit dhe Preshevës. Në këtë iftar mori pjesë myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava me bashkëpunëtorët si dhe drejtuesit e Këshillave vendor. Në...

KBI shtron iftar për disa fshatra të Gjilanit

Këshilli i Bashkësisë Islame shtron Iftar për xhematët e fshatit Llovcë, Bilinicë, Capar, Verbicë e Zhegovcit, Haxhaj, Pidiq, Kravaricë, Nasalë, Sllubicë, e Stanqiq. Kryetrari i KBI, Naim Aliu i...

Me këndimin e Mevludit edhe Gjilani shënon ditëlindjen e Pejgamberit Muhamedit A.S

Në kuadër të manifestimeve kushtuar ditëlindjes së pejgamberit Muhamedit a.s. sot në Xhaminë e Madhe në Gjilan u mbajt tubim përkujtues dhe u këndua mevlud. Pas këndimit të pjesëve nga Kurani nga hoxhë Besir Musliu, kryetari Këshillit të bashkësisë...

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjilan organizoi manifestim me rastin e memorizimit të Kur’anit...

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjilan, organizoi një manefestim  me rastin e memorizimit te Kur'anit ( HIFZIT) nga ish nxënësja e Medresesë "Alauddin" në Prishtinë  dhe studentja e Fakultetit të Studime Islame  gjilanasja...

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjilan shtroi iftar për gratë në rajonin e Gjilanit

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjilan shtroi iftar për gratë në rajonin e Gjilanit në restorant Bojana, ku pjsesëmarrës ishin dhe Departamenti i Gruas në  Kryesisë së Bashkësisë Islame