Këshilli i Bashkësisë Islame i Gjilanit shtroi iftar për komunitetin rom

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjilan po vazhdon me aktivitet e tij për muajin e Ramazanit. Në këtë vazhdë sot shtroi iftar  për komunitetin rom.

Në sofrën e iftarit  të shtruar nga KBI, përveç krerëve të bashkësisë Islame kryetarit  Naim ef Ailut dhe  krye imamit Iljaz  ef Mustafa, mori pjesë edhe nënkryetari i komunës z. Arbër Ismajli.  

“Është nderë dhe privilegje për mua që sonte  së bashku të bëjmë iftar me ju.  Prej epiteteve që ka muaji i Ramazanit  padyshim është  muaji i bashkimit dhe përafrimit  në mes njerëzve” tha në fjalën e tij mirëseardhjeje efendi Naim Aliu.

Duke folur për rëndësinë e muajit të Ramazanit për besimtarët si tha se “agjëruesi i ka dy gëzime, i gëzohet iftarit dhe takimit me zotin e tij. Mandej në vazhdim ai iu falënderua  pjesëmarrëseve  për pjesëmarrje në iftar, duke iu thënë se “me këtë  ju na keni respektuar  që sonte jemi së bashku me ju.

Këshilli i Bashkësisë Islame do të vazhdoj  me punë dhe aktivitetet  duke iu respektuar juve si komunitet të barabartë  me të gjithë të tjerët. Çdo organizim sikurse që jemi s ëbashku në xhamitë tona do të jemi edhe në çdo aktivitet së bashku. Përherë kemi bërë të pamundurën  që të jeni të respektuar  në të gjitha  format edhe në ndarjen e ndihmave. Ef. Aliu  premtoi  se  KBI do të ndaj ndihma në pako ushqimore dhe në veshmbathje në prag të  fiter Bajramit për të gjithë ata që kanë nevojë pa dallim etnie.

Ndërsa në emër të institucioneve  komunale dhe në emër të kryetarit të komunës  pjesëmarrësit në iftar i përshëndeti  nënkryetari i komunës zoti Arbër Ismajli, duke uruar muajin e Ramazanit dhe agjërim të lehtë. Nënkryetari u zotua se sikurse edhe deri më tani institucionet do të jenë pran  tyre dhe se dyert  e tyre do të jenë të hapur për ta në çdo kohë.

/admin/