test

Duaja e haxhinjëve në xhaminë e ,,Madhe‘‘ Gjilan

Kushti i pestë i Islamit është haxhi, i cili kryhet duke udhëtuar në vendet e shenjta në Mek-ken e bekuar, dhe ku realizojmë një sërë obligimesh që janë të parapara në rregullat e haxhit.

Si çdo vjet, edhe sivjet, besimtarët musliman të komunës së Gjilanitë, ja mësynë Qabes së bekuar.

Pikërishtë xhamia e ,,Madhe‘‘ ishte vendi ku i tuboi haxhinjtë që para namazit të drekës, ku ulexuan disa ajete Kur’anore , mandej edhe u mbajt nji ligjiratë për rëndësinë e Haxhit.

Duanë e Hxhit e bëri kryetari i Bashkësisë Islme ef Naim Aliu.

Pas përfundimit të këtij takimi me rastin e duas së haxhit, në lokalet e xhamisë u shtrua një koktej rasti për të gjithë pjesëmarrsësit.

Në fund, kryetari i Këshilli i bashkësisë Islame të Gjilanit ef. Naim Aliu të gjithë haxhinjëve ua uron haxhin, duke ju dëshiruar udhëtim të lehtë, shëndet dhe haxh të pranuar tek All-llahu fuqiplotë.